LøRENSKOG-SAKEN: POLITIET FøLGER OPP NYE OPPLYSNINGER

Søndag er det fire år siden Tom Hagen ble pågrepet av politiet i forbindelse med forsvinningen av hans kone, Anne-Elisabeth Hagen. Anne-Elisabeth forsvant fra parets hjem 31. oktober 2018. Selv om hun aldri er funnet, mener politiet at den 68 år gamle kvinnen ble drept før hun ble fraktet bort fra huset.

Hagen er siktet for å ha drept kona, i tillegg har tre andre menn status som siktet i samme sak.

Torsdag kom beskjed om at politiet er ferdig med å etterforske saken mot Hagen. Ifølge NRK og Nettavisen innebærer innstillingen som Øst politidistrikt har sendt til statsadvokaten, at saken mot Hagen henlegges på bevisets stilling.

Til ABC Nyheter sier påtaleansvarlig Guro Holm Hansen at politiet nå har nye temaer de vil sjekke ut.

Vil sjekke ut nye temaer

– Hvilke hovedspor er det politiet følger?

– Vi jobber fortsatt med materialet vi besitter, i tillegg til noen nye temaer som vi ønsker å sjekke ut, sier Hansen til ABC Nyheter.

– Kan dere utdype hvilke nye temaer det er snakk om?

– Vi har gjennomgått informasjonen som ligger i saken på nytt, i tillegg til at det er nye opplysninger som vi også følger opp. Dette gjelder innenfor flere tema, blant annet knyttet til kriminalteknikk, vitner og video. Vi har ingen ytterligere kommentarer til spørsmålet per nå.

– Har dere tro på at Lørenskog-saken noen gang kommer til å bli oppklart?

–Vi jobber hver dag med å finne ut av hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen, avslutter Hansen.

Vil avhøre straffedømt mann

Fredag kunne VG avsløre at politiet ønsker å avhøre en straffedømt mann i forbindelse med Lørenskog-saken.

Telefonen til den straffedømte mann skal ha slått inn på basestasjonen i nærheten av hjemmet til Anne Elisabeth Hagen dagen hun forsvant.

– Politiet tok kontakt før påske. Han avviste å stille i avhør. Det er også mitt råd til ham, sier mannens advokat Victoria Holmen til VG.

Selv ønsker ikke politiet å gå i detalj på hvorfor de nå vil avhøre den straffedømte mannen.

– Politiet har gjennom etterforskningen avdekket tidligere straffedømte som kan knyttes til åstedet eller nærområdet på interessante tidspunkt. Flere av dem som faller innenfor denne kategorien, har vi valgt å kalle inn til vitneavhør, sier påtaleansvarlig Guro Holm Hansen til avisen.

2024-04-26T13:26:34Z dg43tfdfdgfd