ANKEDOMSTOL I NEW YORK OPPHEVER VOLDTEKTSDOM MOT HARVEY WEINSTEIN

Ankedomstol i New York opphever voldtektsdom mot Harvey Weinstein

Opphevelsen skjer som følge av at dommeren i saken gjorde flere feil og dermed ikke ga Weinstein en rettferdig rettssak, ifølge avisen New York Times.

Han ble dømt til 23 års fengsel for voldtekt av en ung produksjonsassistent og en ung skuespiller i henholdsvis 2006 og 2013. Saken må nå opp for retten på nytt.

Blant annet tillot dommeren påtalemyndigheten å innkalle en rekke kvinnelige vitner som anklaget Weinstein for å ha voldtatt dem. Disse anklagene var ikke en del av tiltalen mot filmprodusenten som ble behandlet i retten.

LES OGSÅ: Sex-avsløringer i Weinstein-saken: Forteller om trekantsex, golden showers og et deformert underliv

Ankedomstolen mener at Weinstein derfor ble dømt ikke bare for det han var tiltalt for, men også som følge av andre anklager som fremkom i retten.

Det er foreløpig ikke klart hvordan avgjørelsen vil påvirke Weinsteins straff.

Weinstein er tidligere dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner.

Han er også blitt dømt til 16 år i fengsel i California for en voldtekt på Beverly Hills Hotel av domstolen i Los Angeles. Denne dommen er ikke omgjort og Weinstein er derfor ikke en fri mann.

Filmprodusenten ble i sin tid regnet for å være blant Hollywoods mektigste menn, og anklagene mot ham ble startskuddet for MeToo-bevegelsen.

2024-04-25T13:43:30Z dg43tfdfdgfd