INNRøMMER: – SYNES DET ER VELDIG FLAUT

Innrømmer: – Synes det er veldig flaut

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): 23-åringens friske væremåte og frittalende personlighet har gjort at hun flere ganger har ristet på hodet over egne uttalelser til pressen. Skiløperen har tatt store steg de siste årene og har i takt med resultatene i skisporet fått mer spalteplass i media.

Der har hun imidlertid ikke hatt like stor suksess, mener hun selv.

– Jeg synes det er veldig flaut etterpå. Da tenker jeg at «herlighet, kan du være litt normal i ett sekund». Men jeg håper jeg utvikler meg på ski og at det er det jeg blir husket for, ikke at jeg er litt rar, ler Austgulen Fosnæs til Nettavisen.

– Er det en spesiell sak du husker godt?

– Jeg kommer ikke på en, jeg tror jeg har tenkt sånn om de fleste. Måtte jeg si det der, liksom?

Les også: Heidi Weng varsler karrierepunktum: – Trodde det kom til å bli min slutt

Medietrening

Ungjenta tok nylig steget opp fra rekrutt til elitelandslag og er et av de yngre håpene på laget foran en ny sesong. Hun tok gull i junior-VM i 2019 og har flere verdenscupstarter for Norge de siste årene.

HAR IMPONERT: Kristin Austgulen Fosnæs har lagt bak seg en sterk sesong. Nå er hun for første gang en del av elitelandslaget. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Til tross for at hun flere ganger har måttet håndtere media, er det uvant å være i søkelyset. I forkant av presentasjonen av landslagene onsdag fikk hun litt hjelp på veien.

– Vi hadde et møte i går, hvor vi snakket litt om hva vi kanskje fikk spørsmål om, for å være best mulig forberedt. Det er veldig nytt for meg, man vet ikke helt hva man går til.

Les også: Carina Olset med comeback på TV

Får tilbakemeldinger

Austgulen Fosnæs har selv angret på enkelte uttalelser de siste årene, men forteller at folk rundt henne har vært positive.

– Jeg har fått veldig mye tilbakemeldinger på det at jeg tør å være meg selv. Det er kjempehyggelig. Så jeg får prøve å fortsette med det, selv om det kanskje er litt flaut noen ganger.

23-åringen var altså blant de uttatte til elitelandslaget foran langrennssesongen. Hun går dermed en viktig vinter i møte, med VM i Trondheim som høydepunktet for de fremste utøverne.

– Jeg er veldig spent, det er vanskelig å sette resultatmål. Plutselig blir man for ivrig, fordi man tok et stort steg i fjor. Men jeg liker å være realistisk og sette en fot i bakken, for å tenke over hva jeg har som mål og ikke hva alle rundt meg forventer.

2024-05-05T06:11:07Z dg43tfdfdgfd