FJERNER KAPITTEL I REBEL WILSONS BOK: – KLAR SEIER FOR SACHA BARON COHEN

Også i den britiske utgaven av «Rebel Rising» er deler av kapittelet sensurert, mens alt kommer fram i den amerikanske versjonen som utkom nylig i USA. Det skriver The Guardian.

Kapittelet det er snakk om, er det samme som har skaffet Rebel Wilson overskrifter verden over. Det tar for seg innspillingen av 2016-filmen «Grimsby». Under kapitteltittelen «Sacha Baron Cohen and Other Assholes» går Wilson i boken går hardt ut mot kollegaen for dårlig oppførsel mot henne.

«Dette er en klar seier for Sacha Baron Cohen og bekrefter det vi har sagt fra begynnelsen – at dette var beviselig usant og et skammelig og mislykket forsøk på å selge bøker», heter det i en kommentar fra «Borat»-skuespillerens representanter, skriver Deadline.

Årsaken til sensuren skal være forskjeller mellom landene når det gjelder lovgivningen rundt ærekrenkelser. HarperCollins Australia bekrefter overfor The Guardian at sensuren skjer av juridiske årsaker.

Rebel Wilson har hevdet at Sacha Baron Cohen har prøvd å stoppe utgivelsen. Hans advokater har hele tiden avvist anklagene.

Onsdag kom de med en ny uttalelse, der det het at HarperCollins «ikke faktasjekket dette kapittelet i boken før publisering, og tok det fornuftige, men svært forsinkede skrittet og fjernet Rebel Wilsons ærekrenkende påstander da de fikk presentert bevis for at de var feilaktige».

(©NTB)

2024-04-25T13:26:13Z dg43tfdfdgfd