DøDENS BLIKK: SYKEPLEIER DELER 6 FORSTYRRENDE FENOMENER SOM SKJER MED TERMINALE PASIENTER

En palliativ sykepleier deler de seks forstyrrende fenomenene som skjer med pasienter på dødsleiet.

+ Íkone fra ‘Star Wars’ deler detaljer om sitt hektiske kjærlighetsliv i ny selvbiografi

Julie McFadden, en sykepleier innen palliativ omsorg, avslører ofte på sosiale medier fenomener som skjer med mennesker som er på vei mot slutten av livet, og i en av hennes siste videoer på YouTube, forteller hun om seks ufattelige atferder hun har observert hos sine terminale pasienter. Innlegget har allerede blitt sett nesten en halv million ganger.

“Døden og det å dø trenger ikke å være skremmende, det kan også være fascinerende,” forklarer hun; “Det er mange fenomener på dødsleiet, og jeg har sett dem alle.” McFadden forteller at hun bare begynte å legge merke til disse pasientatferdene da hun begynte å jobbe innen palliativ omsorg, og hun deler i videoen sin hvilke de er.

Klarhet

Sykepleieren forklarer at rett før døden blir pasientene klare og opplever en slags “energibombe”. “Nyt det bare og vent, for kanskje dør de kort tid etter, det er terminal klarhet, folk ser ut til å være på dødsranden og har så plutselig en energibombe,” sier hun.

“De kan ha en virkelig flott dag, plutselig bli sultne, kunne gå, være veldig oppmerksomme, og vanligvis en eller to dager senere dør de. Det kan være det vanskeligste hvis du ikke er forberedt, du kan tro at de blir bedre og så dør de, noe som kan være veldig ødeleggende”.

Syn

Ifølge McFadden er det vanlig at pasienter har syn noen uker før de dør: “Jeg har sett så mange mennesker … ha vrangforestillinger, ha hallusinasjoner, psykose på intensivavdelingen”; “Det skjer vanligvis noen uker før døden”.

Disse sluttsynene er forskjellige fra hallusinasjoner forårsaket av psykose eller forvirring, fordi de, ifølge sykepleieren: “alltid er beroligende og personen er vanligvis våken og orientert”. Pasienten kan, som hun forklarer: “være våken og ha en normal samtale og si at de ser sin døde far stående i hjørnet, smilende og sier at han snart kommer for å hente dem”.

Velge tidspunktet for døden

For McFadden er et av de mest forbløffende fenomenene som skjer med terminale pasienter at noen nøyaktig kan forutsi når de vil forlate: “det er virkelig galskap, folk velger når de vil dø. Jeg har sett noen ekstreme tilfeller av dette, folk som sier: ‘I kveld er når jeg skal dø, jeg vet det, jeg kan føle det'”, forteller hun.

Sykepleieren forklarer at noen venter på familien, andre, mer tilbaketrukket, foretrekker å være alene, og noen pasienter venter på en viktig dato, som en bryllupsdag: “De holder seg virkelig i live fordi de vil nå den datoen, og deretter vil kroppen deres endelig være fri”.

Gi hånden til døden

Pasienten virker å ønske å gi hånden til døden: “Det er når personen ligger i sengen og løfter hånden i luften som om de ser noen eller leter etter noen for å omfavne eller håndhilse på dem. Ofte holder de hendene oppe lenge”, sier hun.

Dødens blikk

Sykepleieren forklarer at dette fenomenet ofte følger med syn: “Det ser vanligvis ut som om pasienten ser i hjørnet eller siden av rommet, faktisk ser på noe oppmerksomt. Hun avslører at denne oppførselen er “veldig, veldig normal” og at folk ofte har et smil om munnen.

Erfaring med ‘delt død’

For McFadden er dette fenomenet det mest imponerende hun noensinne har opplevd: “En erfaring med delt død oppstår når noen som ikke er i ferd med å dø, føler, ser eller forstår hva som skjer med personen som går bort. “Det er som om den døende personen overfører følelsen av det de går gjennom”.

“Hva jeg opplevde, var en veldig god følelse. Det var som om personen ga meg en følelse av frihet og glede og fortalte meg på en måte at det var greit. Jeg var sjokkert på den tiden, jeg visste ikke hva som skjedde, men jeg fant ut at dette kalles en delt dødserfaring”.

Denne innholdet ble laget med assistanse fra AI.

The post Dødens blikk: Sykepleier deler 6 forstyrrende fenomener som skjer med terminale pasienter appeared first on Instafamosos.

2024-04-26T14:44:58Z dg43tfdfdgfd