SAMLET SEG I SORGEN: – SOM å MISTE EN BROR

Samlet seg i sorgen: – Som å miste en bror

(Gudbrandsdølen dagningen): Det var bekmørkt i Eidsiva Arena, søndag kveld. I det stille mørket hadde lagkameratene til Alexander Reichenberg samlet seg i garderoben.

De samlet seg for å komme seg over sjokket. Sjokket over å miste sin kjære venn og medspiller.

– Det er helt uforståelig. Det er bare kjempetrist. Dette er Lillehammers største ishockeytalent, sier kaptein Christian Fosse.

Christian Fosse, Emil Lund Nyhus, Robin Soudsky, Stein André Hagen og Christoffer Larssen Berger. Foto: Per Ivar Henriksbø

Stor profil

Reichenberg hadde lagt bak seg sin beste sesong i seniorhockey noensinne. Interessen for den teknisk briljante spilleren var brennhet både fra klubber innenlands og utenlands.

Så kom beskjeden fra Lillehammer ishockeyklubb som har rystet hele Hockey-Norge:

«Det er med stor sorg Lillehammer Ishockeyklubb i dag har mottatt budskapet om Alexander Reichenbergs bortgang. Alexander har vært en av Lillehammers største profiler gjennom tidende.

Det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i Eidsiva Arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play. Hvil i fred, nr. 61»

Les også: – Det har vært en veldig tung og trist søndag

Minnes kameraten

En etter en kom spillerne inn i garderoben og ga hverandre varme klemmer. Tårene trillet mens de snakket om sin gode kamerat.

– Det er vanskelig å skjønne. Det går ikke opp for oss. Vi er jo som en familie, som tar vare på hverandre. Dette er som å miste en bror, sier Fosse.

Les også: Ishockeyspilleren Alexander Reichenberg (31) er død

De har vokst opp med Reichenberg som lagkamerat og venn. De har delt timevis av tid på isen og i garderoben.

– Plutselig er det slutt.

Christoffer Larssen Berger har kjent Reichenberg siden NTG-tiden. Han klarte ikke sette ord på hvor tragisk denne søndagen var. Foto: Per Ivar Henriksbø

Trodde ikke det var sant

Det var Fosse, som er kaptein i L.I.K., som først fikk beskjed av klubben om at lagkameraten hadde gått bort. Deretter ble det sendt ut melding til resten av laget.

– Jeg trodde ikke det var sant. Jeg ble helt paff og klarte ikke gjøre noen ting, sier Robin Soudsky.

Spillerne måtte samles. Samles i savnet og i sjokket.

– Vi vil sende våre kondolanser til familien fra hele laget, avslutter Fosse.

GIKK BORT: Søndag kom beskjeden om at Alex Reichenberg har mistet livet. Foto: Annika Byrde (NTB)

Uvirkelig

Leder i sportsutvalget i L.I.K., Lars Bergseng, fikk beskjed om Reichenbergs bortgang søndag formiddag.

– Det var en helt uvirkelig beskjed å få. Han har hatt en av sine beste sesongen noensinne og virket veldig ivrig på en ny sesong. Jeg har kjent Alex i mange år og er helt satt ut, sier han.

– Hva har Reichenberg betydd for Lillehammer Ishockeyklubb?

– Ubeskrivelig mye. Han er en av de største entertainerne vi har hatt. En showmann på og utenfor isen. En publikumsyndling, sier Bergseng.

Les også: Alexander Reichenberg

– Ga alltid alt

Nyheten om den brå bortgangen mottas med vantro av de som følger klubben tettest. Alexander Reichenberg var elsket av supporterne på Lillehammer. Nyheten om hans død mottas med stor sorg av dem.

– Det var bra jeg satt da jeg fikk beskjeden, for det var et sjokk å få den nyheten. Dette er en veldig trist dag for hele Lillehammer, sier Roger Opsalhagen som er leder for Patriotene, supporterklubben til L.I.K.

Han er klar på at Alexander Reichenberg har betydd svært mye for klubben.

– Alexander var lillehammergutt og ga alt når han spilte for oss. Det var også alltid trivelig å møte han utenfor isen. Han visste å sette pris på oss supporterne.

Han drar også fram et stort høydepunkt han husker fra Alexsanders L.I.K.-karriere.

– Da han scoret ett og hadde tre målgivende i Hockey Classic i 2018 og vi slo Storhamar med fullt i Håkons Hall. Det er slik vi husker han som spiller. Han hadde det lille ekstra, sier Opsalhagen.

2024-05-06T08:45:25Z dg43tfdfdgfd