OPPTUR FOR VåLERENGA: SLO UT TROMSø AV CUPEN ETTER EKSTRAOMGANGER

Opptur for Vålerenga: Slo ut Tromsø av cupen etter ekstraomganger

VÅLERENGA-TROMSØ 1–0

Seriestarten i Obos-ligaen har vært alt annet enn god for Geir Bakkes menn. Men i en tett og jevn kamp sikret Vålerenga til slutt avansement i cupen etter en scoring av Simen Juklerød i ekstraomgangene.

Det er en stor opptur for Oslo-klubben.

– Så deilig. Det har vært noen blytunge dager. Vi krasjet inn i en fjellvegg på søndag. Vi kjemper i alle fall, selv om det ikke er pent, sier VIF-kaptein Christian Borchgrevink til NRK etter kampen.

Han sikter til det katastrofale 3-5-tapet borte mot Mjøndalen søndag.

Lasse Nordås banket ballen i krysstanga på overtid, men ballen traff klokkerent i metallet og ut. Dermed slapp Vålerenga med skrekken og kampen gikk til forlengning.

Der vartet Juklerød opp med en lur avslutning mellom beina på en Tromsø-spiller etter 100 minutter. Ballen snek seg inn i det lengste hjørnet bak keeper Jakob Haugaard.

– Dette er en vanskelig avslutning, kommenterte NRKs Aleksander Schau etter scoringen.

MATCHVINNER: Vålerengas Simen Juklerød. Foto: Terje Bendiksby

For Tromsø sin del fortsetter den skuffende innledningen på sesongen der de har tapt samtlige seriekamper. Nå er de også ute av cupen.

– Det var tungt. Det har vært en del kamper som har vært det, men det er ekstra surt å ryke i dag, sier TIL-spiss Nordås til NRK.

Vålerenga på sin side har hatt en skuffende seriestart i Obos-ligaen og ligger helt nede på 12. plass etter fem kamper. Onsdagens cupavansement mot eliteseriemotstand er i så måte en stor opptur for Bakkes mannskap.

Onsdagens seier er Vålerengas første på eget gress siden september i fjor.

2024-05-01T17:27:22Z dg43tfdfdgfd