KRYSTALLKLAR MELDING FRA GJERT-ELEVEN: – DET ER NOK Nå

Krystallklar melding fra Gjert-eleven: – Det er nok nå

HUELVA (Nettavisen): Etter at det mandag ble klart at det er tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen, for mishandling i nære relasjoner, har det stormet rundt den velkjente treneren. Det har også hans utøvere, Narve Gilje Nordås og Per Svela, fått kjenne på kroppen.

Duoen ble møtt av en rekke norske journalister etter at de løp henholdsvis 1500 og 5000 meter i spanske Huelva tirsdag kveld. I etterkant var Svela, som har blitt trent av Ingebrigtsen over en lengre periode, klar i sin tale når det kom til Ingebrigtsen og oppmerksomheten rundt.

– Dette jo en sak som håndteres av myndigheter og advokater og hele den biten der. Så om media kunne tonet det et par hakk ned, så tror jeg det hadde blitt litt lettere for alle involverte. For meg og Narve og øvrig familie, det er folk som står oppe i dette her, til syvende og sist.

– Er du lei av spørsmålene rundt den saken?

– Ja, jeg må si det. Det er nok nå. Vi må komme oss videre.

Les også: Narve Gilje Nordås: – Det er en trist sak for alle parter

«Umulig» å unngå temaet

Tiltalen mot Gjert Ingebrigtsen bunner i overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. TV 2 har meldt at rettssaken trolig tidligst vil komme opp i retten i september. Det betyr etter EM og OL i sommer, der det allerede er klart at den tiltalte ikke får akkreditering.

På spørsmål om hvilke samtaler Svela har med treneren om saken, er han klar på at det forblir mellom han og Ingebrigtsen selv. Gilje Nordås på sin side er mer åpen om tiltalen mot treneren. Han forklarte til den fremmøtte pressen at de internt prøver å snakke minst mulig om saken og heller fokusere på andre ting, men at temaet er umulig å unngå.

ÅPNET OPP: Narve Gilje Nordås var ærlig på tingenes tilstand når det kom til situasjonen rundt Gjert Ingebrigtsen. Foto: Oda Karlsen Bekkestad (Nettavisen)

Ingebrigtsen skal ha forklart sin side av saken til de to utøverne han er trener for. Han var ikke til stede under løpene i Spania tirsdag, men ifølge NRK hentet han Nordås og Svela utenfor friidrettsstadion etter konkurransen.

Les også: Gilje Nordås med seier i Huelva - slo Filip Ingebrigtsen

Blir igjen i Spania

Trioen skal nå tilbake til Sierra Nevada, hvor de har oppholdt seg i høyden den siste perioden.

– Vi må fortsette med det vi gjør, vi skulle selvsagt vært dette foruten, men det får vi ikke gjort noe med, så da må vi heller fokusere på det vi får gjort noe med, sier Svela til Nettavisen.

Han tok EM-kravet på 5000 meter tirsdag kveld. Gilje Nordås skulle i utgangspunktet forsøke å ta OL-kravet på samme distanse, men endte til slutt opp med å løpe 1500 meter istedenfor. Her løp han inn til seier. Filip Ingebrigtsen løp også samme distanse, men havnet lenger bak i feltet.

2024-05-01T13:26:37Z dg43tfdfdgfd