INGEBRIGTSEN-SAKEN VEKKER OPPSIKT I SPANIA

Ingebrigtsen-saken vekker oppsikt i Spania

HUELVA (Nettavisen): Samtidig som løperne lader opp til tirsdagens konkurranser i Huelva, er det den norske treneren som skaper overskrifter i spanske aviser.

Mandag kom nyheten om at Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner. Den fornærmede er et av hans sju barn, men skal ikke være en av de velkjente brødrene Jakob, Henrik eller Filip. Den nye utviklingen har blitt omtalt verden rundt det siste døgnet.

Blant annet har Mundo Deportiva, spanske Sport og El Pais skrevet om tiltalen mot faren. Flere omtaler han i overskriftene som «faren til Jakob Ingebrigtsen». Sistnevnte har flere sterke konkurrenter fra nettopp Spania.

Han deltar ikke i konkurransene i Huelva tirsdag, men det gjør blant andre Narve Gilje Nordås og Filip Ingebrigtsen. Det på henholdsvis 5000 og 1500 meter.

Massiv oppmerksomhet

Til tross for at det arrangeres friidrettsstevne i den spanske byen, er det ikke nødvendigvis det som er fokuset i forkant.

«Gjert Ingebrigtsen, Jakobs far, tiltalt for overgrep», skriver Mundo Deportivo.

«Den norske påtalemyndigheten anklager Jakob Ingebrigtsens far for å ha angrepet et av hans sju barn fysisk», skriver El Pais.

Også i USA og England har saken fått oppmerksomhet. Både BBC og The Times har omtalt tiltalen som kom mandag.

Journalist Christopher Chavez, en av grunnleggerne bak friidrettsnettstedet Citius MAG, forteller til Nettavisen at flere amerikanske nettsteder har plukket opp siste nytt fra Norge.

Les også: Gjert Ingebrigtsen deler tekst på Instagram

Spår kaos

Det er ikke bare på nett og i papiravisene at saken får oppmerksomhet. NRK-profil Jan Petter Saltvedt spår kaos rundt konkurransene i Huelva, nettopp på grunn av saken rundt Ingebrigtsen. I et intervju med Nettavisen mandag uttalte han at han tror Gilje Nordås gjerne skulle sluppet alt oppstyret i forbindelse med løpet tirsdag kveld.

Han tror mange kommer til å møte opp på friidrettsarenaen.

– Det er ikke bare norsk presse, det er en sak som har fått stadig mer oppmerksomhet internasjonalt, flere av de involverte er profiler utenfor Norge. Narve må ta stilling til dette ganske tidlig, så det ikke får for mye betydning.

Les også: NRK-profil spår Gjert-kaos i Spania: – Det kan du føle deg sikker på

Mandag ønsket ikke løperen å uttale seg om saken til mediene.

2024-04-30T18:08:24Z dg43tfdfdgfd