HEIDI WENG VARSLER KARRIEREPUNKTUM: – TRODDE DET KOM TIL å BLI MIN SLUTT

Heidi Weng varsler karrierepunktum: – Trodde det kom til å bli min slutt

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Over et tiår etter at hun slo gjennom på øverste nivå, ser Heidi Weng mot slutten på skikarrieren. Etter flere år med utfordringer knyttet til hjernerystelsen i 2022, ønsker hun seg etter hvert en annen hverdag.

Profilen vil ikke røpe den eksakte datoen eller hva som blir hennes siste skirenn, men har en klar tanke om når hun skal legge opp.

– Jeg føler på at jeg har vært med lenge, jeg slo gjennom som 21-åring. Jeg merker at det blir greit å gjøre noe annet. Jeg vil ikke si nøyaktig hva jeg har planlagt, men jeg drar på årene og kjenner at jeg har lyst til å være mer hjemme. Jeg har bestemt meg litt, sier hun til Nettavisen.

Ønsker mer tid med kjæresten

Den rutinerte skiløperen har vært på landslaget i en årrekke og ble onsdag presentert som en av løperne i troppen for kommende sesong. Til vinteren venter et VM på hjemmebane, men hun vil ikke røpe om det blir hennes siste mesterskap.

Les også: Stavås Skistad med klar beskjed: – Det bryr jeg meg ikke om

Weng har imidlertid klare tanker på hva hun skal gjøre når skikarrieren er ferdig.

– Da skal jeg være mye hjemme, da blir det lite farting på meg. Da er det om og gjøre å være mest mulig med samboeren og å stille opp på hjemmebane. Når jeg først legger skiene på hylla, så kommer jeg ikke tilbake.

Follo-jenta er sammen med Kjetil Aanonsen Nygaard, som tidligere har vært med i NRK-suksessen «Anno».

SAMBOERE: Hedi Weng og Kjetil Aanonsen Nygaard har vært et par i flere år. Her er de avbildet sammen i 2016. Foto: Geir Olsen (NTB)

Til tross for at 32-åringen nå har bestemt seg for karrierens sluttdato, innrømmer hun at hun trodde denne ville komme tidligere. I 2022 pådro Weng seg en hjernerystelse etter et fall på isen. Hendelsen har preget henne tungt i etterkant og skiløperen har måttet stå over en rekke konkurranser.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle fortsette da jeg lå i senga og hadde det som verst med hodesmertene. Jeg trodde det kom til å bli min slutt. Det er lett å si nå, men jeg tror kanskje jeg hadde gitt meg før, om det ikke var for den hjernerystelsen. Det ble heller til at jeg tenkte at det hadde vært en seier å komme tilbake etter de problemene.

Les også: Fossesholm og Østberg ute av landslaget i langrenn

Vanskelige år

Det er spesielt på dager med mye inntrykk og mennesker at Weng kjenner på problematikken. Det til tross for at det snart er to år siden fallet.

– Hvis det er en dag med mye som skjer og en middag med mye mennesker på slutten av dagen, kanskje med musikk i bakgrunnen i tillegg, så er jeg helt slått ut dagen etter. Det er fortsatt en utfordring, men jeg har lært meg å leve med å akseptere at jeg har vondt i hodet. Det har blitt bedre, men det har vært tøffe tak.

Weng forteller at treningen og langrenn har gitt henne livsglede og et fristed i de vanskelige periodene. Det har imidlertid vært vanskelig å prestere og presse kroppen på grunn av hodesmertene.

Til tross for plager knyttet til hjernerystelsen i 2022, presterte landslagsløperen godt foregående sesong. Da var hun blant de fremste norske løperne på distanse. Blant annet tok hun et NM-gull i vinter.

2024-04-25T06:46:37Z dg43tfdfdgfd