GILJE NORDåS REAGERER På NRK-KOMMENTATOR: – EN LITEN PROVOKASJON RETTET MOT MEG

Gilje Nordås reagerer på NRK-kommentator: – En liten provokasjon rettet mot meg

HUELVA/OSLO (Nettavisen): I forkant av tirsdagens konkurranser i spanske Huelva reagerte NRK-profil Jan Petter Saltvedt på at Narve Gilje Nordås kom med kontrabeskjed om distansen han skulle løpe.

Han skulle nemlig egentlig løpe 5000 meter og forsøke å ta OL-kravet i forkant av mesterskapet i Paris i sommer. I stedet endte han med å løpe 1500 meter mot Filip Ingebrigtsen og løp 5000-meteren for å hjelpe lagkamerat Per Svela.

– Den endringen i startlistene føles som en provokasjon. Narve og treneren oppdaget ikke nå at det var 1500 meter i Huelva, så det fremstår litt rart komme på det i dag. Det skjer dagen etter en alvorlig tiltale, uttalte Saltvedt til Nettavisen like før løpsstart.

Les også: Narve Gilje Nordås: – Det er en trist sak for alle parter

FÅR SVAR: NRKs Jan Petter Saltvedt får svar fra Narve Gilje Nordås. Foto: NTB

– Det fremstår merkelig

Vebjørn Rodal har også pekt på at den plutselige endringen kan virke som en provokasjon. Flere stusset på Gilje Nordås sin beslutning før løpet i Spania.

– De prøver ikke akkurat å dempe oppmerksomheten, det fremstår merkelig. Inntil vi hører en troverdig forklaring, viser dette at de gjør akkurat som de vil. De gjør ikke noe ulovlig, men det at de velger å gjøre det, er et signal, fortsatte Saltvedt.

Utspillene får Gilje Nordås, som endte med å vinne tirsdagens konkurranse, til å reagere.

– Det er vel en grunn til at det er krig i verden, tenker jeg. Det er vel litt på grunn av sånne folk som det. Det er ikke noen provokasjon fra min side. Det er som jeg har forklart tidligere. Jeg så at feltet på 5000 meter, det blir feil å si «ikke godt nok», men jeg tenkte at det blir vanskelig å ta OL-kravet i det feltet med de motstanderne og de harene og da er det bedre at jeg heller hjelper treningskameraten min som sikter mot EM-krav som er ansett veldig realistisk i det feltet og heller gå for en god gjennomkjøring på 1500 meter som er hoveddistansen og sveive rett i gang der.

Les også: Filip Ingebrigtsen med kontant svar om Gjert

NEKTER FOR PROVOKASJON: Det sier Gilje Nordås til Nettavisen. Foto: Oda Karlsen Bekkestad

– Det var hovedtanken, men en provokasjon lå det i alle fall ikke bak.

– Hva synes du om det utspillet?

– Han står fritt til å mene akkurat det han vil. Han kunne gjerne ha spurt meg først om det faktisk var tilfellet før han gikk ut. Jeg vet ikke om han hevdet det bastant, det vet du sikkert bedre enn meg. Men hvis det var tilfellet kan man gjerne holde hodet litt kaldt og drøye det før han kommer med sånne påstander, for det er en liten provokasjon rettet mot meg.

– Hva var det første du tenkte da tiltalen kom i går?

– Overraskende.

– På hvilken måte?

– Jeg trodde det ikke kom til å bli tiltale, sier han om tiltalen mot trener Gjert Ingebrigtsen.

Ble bedt om å holde lav profil

Gilje Nordås føler folk til tider er på jakt etter overskrifter og at media i så måte griper etter halmstrå.

– Det er vanskelig å ikke fore det. Men man prøver å holde liv i disse greiene, ikke sant. Da blir det ofte sånne påstander fra diverse kommentatorer bare for å holde liv i det. Vi er ikke ute etter å gjøre det.

Mandag gikk bistandsadvokaten til flere av søsknene Mette Yvonne Larsen ut i Stavanger Aftenblad med følgende melding.

– På Filip sine vegne kan jeg si at det er å håpe at Gilje Nordås, gitt sakens utvikling, nå holder en meget lav profil, sa Larsen til Aftenbladet.

– Kommer du til å følge det rådet eller oppfordringen?

– Det spørs jo definisjonen av å holde lav profil. Hvis hun mener at jeg bør springe seint og ikke generere noe oppmerksomhet sånn så er jeg nok uenig, men hvis ting er at man prøver med provokasjoner så er jeg enig i at det er lurt å holde en lav profil.

2024-04-30T22:39:21Z dg43tfdfdgfd