FORFANG SATT UT AV BILDENE FRA ISLAND: – HELT SINNSSYKT

Forfang satt ut av bildene fra Island: – Helt sinnssykt

– Jeg har ikke klart å tenke på noe annet siden i går da jeg fikk nyss i at han hadde hoppet på Island. Jeg har sittet å tenkt på det her «non stop» og oppdatert Twitter og prøvd få med meg alt som er av nyheter. Det er helt sinnssykt, sier Forfang til Nettavisen.

Det sier den norske skihopperen etter at Red Bull onsdag ettermiddag la ut en video av at Kobayashi skal ha hoppet 291 meter i en gigantisk hoppbakke bygd på toppen av fjellet Hlíðarfjall på Island.

Islandske RUV meldte tirsdag at den japanske skihopperen hadde prøvd å hoppe 300 meter da, men da skal hans lengste forsøk ha vært på 256 meter. Onsdag skal han altså ha landet på hele 291 meter.

Den offisielle verdensrekorden satt i skiflygingsbakken i Vikersund er på 253,5 meter og tilhører Stefan Kraft.

ELLEVILT HOPP: Ryoyu Kobayashi skal ha hoppet hele 291 meter på ski onsdag. Foto: Jure Makovec (AFP)

Kobayashis stunt skaper reaksjoner i hoppmiljøet. Forfang mener at Kobayashis hopp på 291 meter er noe av det største som har skjedd i sporten.

– I dag ble det startet en ny tidsregning. Det er før og det er etter verdensrekorden til Ryoyu. Vi har nettopp vært vitne til et av de største øyeblikkene i skihoppings historie. Det er vanskelig å sette store nok ord på det, sier han.

Og selv om dette ikke vil bli regnet som en offisiell verdensrekord i skihopp, mener Forfang at det er det.

– Definitivt. Hvem er det som skal bestemme at det ikke er en offisiell verdensrekord? Hvis du ser på skihopping og du bryr deg om hopp, er det der verdens lengste skihopp. Det er ingen vei å komme utenom det.

– Hva tror du FIS tenker om Kobayashi sitt stunt?

– De er nok ikke fornøyd. Det blir en ny tidsregning og jeg er veldig spent på hva FIS kommer til å si og gjøre herfra og ut, sier han.

Forfang mener Kobayashi og Red Bull utfordrer FIS og de satte rammene i skisporten med det de har gjort på Island.

– De er nødt til å forholde seg til det her. Skiflygingen vi holder på med i verdenscupen kommer aldri til å bli det samme. Det blir ikke lenger det verdensrekordjaget, med mindre de gjør noe drastisk med regelverket og bygger ut hoppbakkene så klart, sier han.

Han mener FIS er nødt til å finne ut om de vil være med på denne utviklingen eller ikke.

– Det Red Bull gjorde i dag var at de tok sporten vår tilbake til røttene og gjør det så enkelt. Det er skihopping i sin enkleste og pureste form. Det er å pushe grenser og hoppe lengst. Det er vanvittig interessant å se hvor sporten vår vil ta veien herfra og ut, sier Forfang.

2024-04-24T16:59:22Z dg43tfdfdgfd