FAR OG SøNN MYHRE BARKER SAMMEN: – KAN BLI DåRLIG STEMNING

Far og sønn Myhre barker sammen: – Kan bli dårlig stemning

VALLE (Nettavisen): Da barker nemlig de to Oslo-klubben Lyn og Vålerenga sammen til et utsolgt byderby på Ullevaal stadion. Hovedstaden dirrer av fotballforventning på en måte det er lenge siden den har gjort.

For Tobias og Petter Myhre blir dagen ekstra spesiell. I vinter forlot førstnevnte Strømmen og signerte for Lyn. Samtidig ble sistnevnte igjen en del av Geir Bakkes trenerteam – denne gangen på Oslo øst i Vålerenga.

Det var far Petter som først fant seg ny klubb da han vendte tilbake til klubben han tilbrakte flere år i på starten av 2000-tallet. Da sønnen Tobias en snau måned senere signerte for Lyn visste de begge hva som var i vente.

– Jeg har bare backet han i det valget han har tatt, sier Petter til Nettavisen og forteller at han visste at sønnen skulle videre i fotballkarrieren og hadde Lyn som et av flere alternativer.

Nettavisen viser Lyn – Vålerenga – se kampen her!

VIL TA VÅLERENGA OPP: Petter Myhre. Foto: Nettavisen

– Skal ikke bruke tid sammen etter kampen

Tobias tok sammen med Lyn steget opp fra 2. divisjon til Obos-ligaen i 2024.

– Jeg tror det passet bra for han. Han går på skole fortsatt, han kan studere ved siden og kan bo i hybelen hjemme. Slike ting som jeg tror kan passe han bra. Jeg har bare støttet han i det valget uavhengig av om jeg er trener her eller andre steder, sier Petter.

– Det er veldig spesielt. Så er det sykt at det første oppgjøret mot hverandre blir under de rammene, sier Tobias til Nettavisen om det som venter på lørdag.

Han er klar på at når kampen er i gang er de to rivaler og at far-sønn-forholdet blir glemt for noen timer.

– Alt sånt er tilfeldig og slik er fotballen. Det er masse tilfeldigheter hele veien. Hvis man begynner å gruble over de tilfeldighetene så blir man jo gal. Da blir man lagt inn til slutt. Det var helt tilfeldig, sier Petter om situasjonen som har oppstått med klubbytter, opprykk og nedrykk som har gjort at de to nå møtes for hver sin Oslo-klubb.

Nettavisen viser alle Vålerengas kamper i Obos-ligaen – få tilgang her!

– Hvordan er praten hjemme disse dagene?

– Det blir selvfølgelig litt prat rundt det, men det er bare hyggelig prat. Litt «småbanter», men det er sånn det er mellom far og sønn, sier Petter før han legger til:

– Men jeg tror ikke vi skal bruke tid sammen etter kampen på lørdag. Da skal vi være fra hverandre, det er helt klart

Tobias gleder seg til kampen sammen med et Lyn-lag som kommer til oppgjøret med selvtillit.

– Vi føler vi har alt å vinne. Vålerenga tror jeg kommer med litt mer høye skuldre, sier han og er enig med faren i en ting.

– Spesielt hvis det blir en som kommer seirende ut av duellen så tror jeg ikke vi skal møtes. Da tror jeg vi skal være atskilt den dagen der. Hvis ikke kan det bli litt dårlig stemning, sier han med et smil.

NY KLUBB: Tobias Myhre signerte for Lyn før sesongen. Foto: Privat

– Han ble satt på siden

Familien Myhre har en sjelden miks av Lillestrøm, Vålerenga og Lyn ettersom Petter tidligere var trener sammen med Geir Bakke på Åråsen. Da sistnevnte sjokkerte og dro fra LSK til VIF over natta i fjor sommer ble mange overrasket.

Det gjelder også Tobias. Han opplevde at faren ble satt på sidelinjen.

– Det kom som et stort sjokk på meg også. Plutselig var Geir Bakke i Vålerenga og fatter'n ble omtrent kastet ut av Lillestrøm da de følte at de var som en duo, forteller 22-åringen.

Du får alt fra Obos-ligaen og utvalgte kamper fra Eliteserien hos Nettavisen og Direktesport hver uke

– Det var en meget rar situasjon. Jeg så ikke den komme og trodde de hadde flere år igjen der.

Selv vokste han opp i gangene på Valle da Petter var i sin første periode i Vålerenga.

Pappa Petter er klokkeklar på at det ikke deles noen hemmeligheter inn mot lørdagen.

– Absolutt ikke, sier han om det vil bli prat lagoppstillinger, skadesituasjon eller taktiske ting de neste dagene.

– Det deler man selvfølgelig ikke. På lørdagen er det eneste som betyr noe å vinne kampen uavhengig om jeg har en sønn på det andre laget eller at han har en far i trenerstolen på andre siden, sier VIF-treneren.

2024-04-19T16:15:40Z dg43tfdfdgfd