HADIA TAJIK VIL KNUSE DE KRIMINELLE: – VI Må TA ROLEXENE OG DE KULE BILENE

Hadia Tajik vil knuse de kriminelle: – Vi må ta rolexene og de kule bilene

Se hele episoden med Hadia Tajik over, eller hør den her:

Ukentlig kan en lese om skyting, knivstikking og vold, som i flere tilfeller ender opp som drap. På Grønland i Oslo kaller man det ikke bare «svenske tilstander», men «sinnssyke tilstander».

Hadia Tajik, justispolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, mener grov kriminalitet må få sterkere konsekvenser. Hos Stavrum & Eikeland forklarer hun hvordan vi i Norge skal unngå «svenske tilstander».

– Vi må ta pengene deres, vi må ta Rolex-en, ta de kule bilene, ta resultatet av det som er ulovlig aktivitet. Raske penger, som kommer inn på en rask måte, kan forsvinne like fort ut, sier Tajik i Stavrum & Eikeland.

Mange er nå redde for å ferdes på visse steder i Oslo på kvelds- og nattestid.

– I likhet med alle som har barn i denne byen, så kjenner jeg på det at vi må ta tøffe grep for at folk føler seg trygge, sier Tajik i Stavrum & Eikeland.

500 færre «aktive politifolk»

Selv om det nå bevilges mer penger til politiet, så er det over 500 færre «aktive politifolk», siden Regjeringen-Støre kom til makta høsten 2021.

– Vi må ansette flere med politiutdanning i politiet. Det er over 400 med politiutdanning som ønsker seg jobb i politiet, men som ikke har fått det, fordi politiet ikke har hatt nok ressurser til å ansette dem, så er det et problem, sier Tajik.

– Politiet vil få mer penger i revidert budsjett, fortsetter hun.

– Vi har ikke god tid

Vi ligger 10 år etter Sverige, ifølge Tajik. Nå er det syv år siden Frp-leder Sylvi Listhaug dro til Rinkeby i Sverige og advarte mot «svenske tilstander» i Norge. Det er ikke lenge igjen til 2027.

– Vi har ikke god tid. Samfunnet må sørge for at kriminalitet får konsekvenser, sier Aps justispolitiske talsperson.

Hadia Tajik vil ikke legalisere hasj og kannabis som Unge Høyre-leder Ola Svenneby. Hun har heller ikke hatt de samme utfordringene som Fpu-leder Simen Velle, som nylig stod frem og fortalte at han da han var 17 år, fikk en dom for oppbevaring av hasj. Hos Stavrum & Eikeland svarer hun på om hun noen gang har røyket hasj og hun kommer med en innrømmelse at hun gjorde noe «crazy» i Beirut da hun var ung, og at det måtte sterk lut til for å ordne opp.

Tajik sa nylig at hun ikke kom til å ta gjenvalg til Stortinget for Aps Rogalands-liste, men om det betyr at hun er ferdig med politikken, er ikke sikkert. Hos Stavrum & Eikeland svarer hun på det, samt hvordan hun ser på suksessen til Trond Giske og lokallaget Nidaros.

Hun forteller også hvordan hun har håndtert både sine politiske kriser og sin livs store krise.

Se flere Stavrum & Eikeland her:

Thomas Øye: – Jeg er ikke noe symbol på «Exit»

Espen Lee: Har drept 132 personer: – På en måte blir du ødelagt

Cecilie Fjellhøy: Tindersvindler-offeret langer ut mot långivere: – Uverdig for Norge

Statnett-sjef Hilde Tonne: Snakker om et av vår tids mest betente politiske temaer

2024-05-05T05:19:33Z dg43tfdfdgfd