ARVING AVSLøRER: – JEG VAR KILDE TIL «EXIT»

Arving avslører: – Jeg var kilde til «Exit»

Schibsted-arving og Thomas Øyes tidligere venn, Harald Undrum er en av de første som ble kontaktet.

– Jeg ga dem flere navn som jeg visste var litt snakkesalige, sier Undrum, som noen år etterpå, da serien nådde TV-skjermene, kjapt forsto at navnene han hadde tipset om hadde gitt serieskaperne den innsikten i finansmiljøet de var ute etter, sier han til Kapital.

Supermodellen forteller om virkelighetens Exit: - Sjeiken tilbød meg millioner for Dubai-tur

– Dokumentarfilm

Thomas Øye er en «legende» innen norsk finans. Den tidligere stjernemegleren i Norse Securities – som «eide» omsetningen for de såkalte gråmarkedsaksjene, høyrisikoaksjene – krasjlandet da han hoppet over til investorsiden, og gikk personlig konkurs med nesten 100 millioner kroner i gjeld.

Virkeligheten overgår Exit-serien: – En av Norges rikeste tilbød meg én million

– Det var min feil. Jeg skylder ikke på andre. Jeg har gjort feil, og er lei meg for det, sa Øye eksklusivt til «Stavrum & Eikeland» i oktober, Nettavisens podkast-duo.

Undrum sier at serien er som en dokumentarfilm:

– Mange har ment at serien er urealistisk, men for meg virker den mer som en dokumentarfilm. Mange av historiene som presenteres er helt klart basert på ekte hendelser, sier Undrum.

Les også: Thomas Øye om ryktene: – Jeg er ikke noe symbol på «Exit»

Benekter at han er inspirasjon

Øye er kjent for sin dragning mot det gode liv med høy partyfaktor og modelldamer. Derfor tok det ikke lang tid før ryktet om at en av rollefigurene i NRKs serie, «Exit», var basert på ham.

– Plutselig våknet jeg opp en dag her i Dubai med e-mailer fra hele Norges pressekorps, som alle ville snakke med meg. Jeg trodde noen hadde dødd, sa til «Stavrum & Eikeland».

Øye benekter imidlertid at han er en av dem.

– Jeg drikker lite alkohol, aldri gjort narkotika og jeg slår ikke damer. Så kan resten diskuteres, sier Øye, før han knakk sammen i høy latter.

2024-04-25T09:25:38Z dg43tfdfdgfd