ROSTE KATE MIDDLETON FOR åPENHETEN – Så FIKK HUN REFS

Etter ukevis med ville spekulasjoner og spredning av konspirasjonsteorier på sosiale medier, gikk Kate Middleton (42) ut og fortalte at årsaken til sitt fravær skyldtes kreft og cellegiftbehandling.

Samtidig ga hun uttrykk for at hun og familien trengte privatliv i tiden som kommer, og ba om at ønsket hennes ble respektert.

Likevel har konspirasjonsteoriene fortsatt å herje, blant annet på X.

Da nyheten først kom videredelte Xs administrerende direktør Linda Yaccarino Kates video på sin egen X-konto og roste prinsessen.

«En modig melding levert av prinsesse Kate med sin karakteristiske eleganse. Hennes ønske om privatliv, for å beskytte barna og for å kunne se fremover (uten endeløse spekulasjoner) virker som en rimelig forespørsel å respektere», skrev hun i innlegget.

Embed: X/Twitter

Det har fått folk til å se rødt, skriver Daily Mail.

«Hykleriet ditt er påfallende»

Tidligere BBC-journalist Simon McCoy kommenterte Yaccarions innlegg på følgende vis:

«Din plattform har blitt brukt til å fremme konspirasjonsteorier – og enda verre. Hykleriet ditt er påfallende.»

Også flere X-brukere poengterer at Yaccarion er sjef for X og burde ta tak i problemet. En bruker legger ved en skjermdump av et X-innlegg han hevder å ha rapportert over 40 ganger som falsk innhold, men at han hver gang fikk svar fra X om at innholdet ikke brøt med Xs retningslinjer. Innlegget brukeren viste til var et falskt bilde som viser en tilsynelatende forslått Kate med teksten «Hun anmeldte ham». Innlegget bildet er delt i hevder Kate skal ha blitt mishandlet til døde.

Skylder på Musk

X, daværende Twitters, tidligere Europa-sjef, Bruce Daisley, har i et intervju med The Sunday Times uttrykt bekymring for hvordan algoritmene til X nå virker rigget for å spre usant og uverifisert innhold. Han mener den nye eieren Elon Musk må ta på seg skylden.

– Det har blitt mer tydelig etter at Musk tok over. Og sannheten er at Musk ikke bryr seg. Han har vist at han ikke tenker på konsekvensene av noe han gjør, sier Daisley.

2024-03-26T20:50:14Z dg43tfdfdgfd