SPESIALISTEN FORKLARER HVORFOR KATTER LIKER å SE På TV OG OM DET ER BRA

Er katten din glad i å se på TV? Til tross for at det virker morsomt å se dem reagere på flygende fugler eller prøve å fange mus på skjermen, diskuterer eksperter om det er rettferdig for dem å se på denne typen innhold.

+ Katter får hjerneinfeksjoner, blir blinde og dør etter å ha drukket rå melk

+ Søtt video fanger kjærligheten mellom dyr av ulike arter

For en katt må det være frustrerende å se middagen henge rett foran dem og ikke kunne gjøre noe med det. I motsetning til å leke med de beste kattetøyene, får de ikke den “mentale belønningen” for å fange den.

Hvorfor liker katter å se på TV?

Ifølge veterinær Rebecca MacMillan er katter veldig flinke til å fokusere på raske bevegelser, og synet deres er utviklet på denne måten for å hjelpe til med å jakte. Siden TV-en har mye bevegelse, er det sannsynlig å fange kattens oppmerksomhet, spesielt hvis det minner dem om bytte.

“Selv om de fleste katter foretrekker å leke eller jakte fysisk, kan TV-en tilby noe midlertidig lettelse for katter som har begrensede muligheter til å gjøre det, […] og gi stimulering for kjæledyr som ikke har tilgang til et vindu for å se verden passere,” fortalte hun Pets Radar.

Hva bør jeg sette på TV for katten min å se på?

MacMillan anbefalte å sette på programmer med raske bevegelser, som naturdokumentarer. “Dette er hva du kan forvente, med tanke på de naturlige jaktinstinktene til de fleste katter,” sa hun.

“Imidlertid virker det som noen katter liker de samme programmene som eierne deres, men det kan bare være fordi de forbinder det spesifikke programmet med muligheten til å kose seg på fanget ditt for en lang kosestund!” la hun til.

Kan jeg la katten min se på TV?

“Det er ikke mye forskning på effekten av å la katter se på TV, men det er mer sannsynlig at det ikke er noe problem, så lenge de ikke gjør det obsessivt, for kattens syn eller helse,” sa eksperten.

MacMillan la til at TV for katter kan være en flott måte å gi ekstra mental stimulering på, men glem ikke å leke regelmessig med dem ved hjelp av de beste interaktive kattlekene. Husk at katter trenger omtrent 15 til 20 minutter med leketid per dag!

Kan katten min bli frustrert av TV-en?

Veterinæren understreket at siden TV-programmer ofte stimulerer kattens jaktsanser, kan å la dem se på TV for ofte ende med å forårsake frustrasjon, da å fange byttet gir den ultimate tilfredsstillelsen katten din trenger etter en jakt.

Med det i tankene, for å unngå at den pelskledde vennen din føler seg frustrert, gi dem et fysisk leketøy så snart programmet er over. På den måten holder du dem fornøyde.

“Vær bare klar over at noen katter kan bli ivrige og ripe opp TV-en din eller ved et uhell velte den, så vær alltid forsiktig for å holde kjæledyret ditt (og TV-en din) trygge,” advarte hun.

Dette innholdet ble opprettet med assistanse fra AI.

2024-05-05T16:41:17Z dg43tfdfdgfd