«RAP-BORGERKRIG» RASER MELLOM DRAKE OG KENDRICK LAMAR

Her er bakgrunnen til feiden mellom to av verdens største rapstjerner.

Hvem er det som krangler?

Canadiske Drake slo gjennom på alvor i 2010 med albumet «Thank Me Later» og anses å være en av verdens mest innflytelsesrike rappere, blant annet for måten han innlemmer R&B i rapmusikken.

Kendrick Lamar er en av verdens mest hyllede rappere. Amerikaneren laget sin første miksteip som 16-åring, men slo gjennom for alvor i 2012 med albumet «Good Kid, Maad City». I 2018 ble han den første rapperen som vant den prestisjetunge Pulitzerprisen i musikkategorien.

Hvordan startet feiden?

Etter å ha samarbeidet på flere låter i 2011 og 2012 blir det plutselig litt dårlig stemning når Lamar i 2013 gjester Big Seans låt «Control», der han navngir Drake og en rekke andre rappere i mindre smigrende ordelag. Full av selvtillit erklærer han i låten at det er han som er konge over de store hiphop-scenene på USAs øst- og vestkyst.

Drake sier likevel i intervjuer at han ikke hisser seg opp over dislåten, men forklarer senere at han tror at Kendrick Lamar forsøker å provosere ham.

Begge rapperne krangler videre i ulike låter, men i tiden 2020 til 2024 virker den opprørte stemningen å ha dempet seg noe og stridsøksen er midlertidig begravet.

Så skyter krangelen fart igjen. Kendrick Lamar reagerer på Drake og J Coles låt «First Person Shooter», der J Cole rapper at han, Drake og Lamar tilhører hiphopens «The Big Three».

«Motherfuck the big three … it's just big me», kontrer Lamar på svarlåten «Like That».

Like etterpå slipper Drake «Push Ups», der han blant annet angriper Lamars samarbeid med artister som Taylor Swift og Maroon 5 – samt håner ham for hans lave høyde. Konflikten befinner seg nå på lekeplassnivå, konstaterte The Guardian.

Hva skjedde i helgen?

Den 30. april slipper Kendrick Lamar den seks minutter lange låten «Euphoria», der han blant annet rapper «I make music that electrify 'em, you make music that pacify 'em».

I løpet av helgen slipper begge to en rekke låter om hverandre i en rasende ordkrig, som avsluttes med Drake-låten «The Heart Part 6» søndag.

Etter at Lamar dro inn Drakes foreldre, sønn, sikkerhetsvakt og plateselskapskolleger, hevder Drake i låten at han bevisst fôret folk med feilinformasjon i håp om at Lamar ville bruke det på en låt – med ordene «The one’s that you’re getting your stories from, they’re all clowns», melder Pitchfork.

Fortsettelse følger nok.

Feiden har for lengst fått egen sideoppføring på Wikipedia, som også kaller den «rappens borgerkrig».

(©NTB)

2024-05-06T09:23:59Z dg43tfdfdgfd