NY AMERIKANSK BORGERKRIG SLO UT KUNG FU-PANDAEN På KINOTOPPEN

Dermed ble «Kung Fu Panda 4», som har toppet besøksstatistikken i fem uker, skjøvet ned fra førsteplassen og til en andreplass. På tredjeplass finner man «Godzilla x Kong: The New Empire».

Drøye 10.000 kinogjengere benket seg i kinosalene for å se Alex Garlands film om en gruppe fotojournalisters ferd gjennom et borgerkrigsherjet USA mot Washington D.C. 

Der har en fascistisk president bemektiget seg en tredje presidentperiode og avviklet FBI, mens California og Texas har alliert seg og grepet til våpen mot ham. Filmen skildrer blant annet bombing, skuddvekslinger og henrettelser.

«Civil War» ligger fortsatt til topps også på USAs kinobesøksstatistikk. Der hadde den premiere 12. april – datoen da USAs borgerkrig brøt ut i 1861.

Filmselskapet bak, A24, har fått kritikk for deler av markedsføringskampanjen laget ved hjelp av KI, men har ifølge Deadline lykkes med å fange interessen til aldersgruppen 18–34 år via sosiale medier. 

Dette til tross for at den har fått blandet mottakelse blant amerikansk kinopublikum, som har gitt den en såkalt Cinemascore på B-.

(©NTB)

2024-04-22T08:49:54Z dg43tfdfdgfd