NME-ANMELDER MOT SWIFT-STRøMMEN: – FLATT OG OVERRASKENDE FLAUT ALBUM

Musikknettstedets Laura Molloy gir tre av fem stjerner til «The Tortured Poets Department», som hun beskriver som «overraskende flatt og som tidvis gjør deg veldig flau» – og «et sjeldent feilsteg».

Det er ikke minst tekstene hun er kritisk til, særlig fordi Taylor Swift tidvis er blitt sammenlignet med Shakespeare – og det finnes universitetsstudier viet dem.

Molloy karakteriserer albumet som en dårligere oppfølger til «Midnights», albumet som Swift vant Grammy for tidligere i år, og finner ikke «et eneste stilistisk skifte eller utvikling». Det er disse stilskiftene hun mener har gjort Taylor Swift mest interessant karrieren igjennom.

– Kanskje hun rett og slett ikke har mer å bevise? undrer Molloy, som sier at selv om Swift har sagt hun følte trang til å skrive, «så kanskje ikke vi behøvde å høre det».

Nettstedet Metacritic, som samler og oppsummerer anmeldelser, melder om en score på 90 av 100 mulige fra foreløpig åtte anmeldere. Og det er altså anmeldelsene av første del av det som fredag morgen overraskende nok viste seg å være et dobbeltalbum det er snakk om.

Her hjemme gir NRK P3s anmelder Even Samir Kaushik en toer på terningen – og kaller platen «en uheldig krysning av to verdener». Også han er mindre begeistret for Swifts angivelig poetiske tekster, som tidvis karakteriseres som «keitete, mer barnslige og mindre kompliserte».

Dagbladets Øyvind Rønning gir en femmer under overskriften «Kraftpakke», mens DNs Audun Vinger bruker overskriften «Majestetisk og melodisk».

(©NTB)

2024-04-19T15:59:05Z dg43tfdfdgfd