MäRTHA FREMSTåR FULLSTENDIG DESPERAT

Märtha fremstår fullstendig desperat

Å være barn nummer to, tre eller fire i en kongefamilie kan være vanskelig. Det er mange eksempler på at det kan gå fryktelig galt.

I Storbritannia er det prins Andrew og prins Harry som skaper trøbbel, i Norge er det prinsesse Märtha som er en løs kanon.

Prinsessen er modig. Hun kjemper for hva hun tror på og den hun elsker, men jeg tror hun har glemt å tenke på hvordan det påvirker resten av familien og kongegjerningen.

I sin innbitte kamp mot pressen fremstår hun korttenkt og egoistisk.

Et desperat forsøk på å rydde opp

Prinsesse Märtha og Durek Verrett gjør nå et fullstendig desperat forsøk på å endre imaget til den selverklærte sjamanen før paret gifter seg i august.

I et innlegg på Instagram har prinsessen gravd fram private bilder fra barndomshjemmet til Verrett. Bildene skal overbevise oss om at han ikke kommer fra fattige kår, slik Verrets mor påstår i Se og Hør. Videre argumenterer hun for at Verretts mor tar betalt for å «spre løgner» om sønnen.

«Durek Verrett vokste ikke opp som en fattiglus», tolker jeg som prinsessens budskap i det trassige innlegget.

Men hvorfor har hun et så sterkt behov for å «rydde opp» i påstander om ektemannens økonomiske status i barndommen? Spiller det noen rolle?

Les også: Prinsesse Märtha Louise vil ikke lenger snakke med pressen

Lite folkelighet å spore

I tillegg blir fokuset på fattig og rik fra prinsesse Märtha helt feil sett i forhold til kongefamiliens verdier. Kong Harald er konge for alle. Han møter alle lag av befolkningen uten å definere noen ut fra hva man har, og ikke har.

Folkeligheten har vært kongehusets styrke i Norge.

Prinsessen skriver riktignok at det ikke betyr noe om ektemannen var fattig eller rik. Likevel gjør hun et poeng av å trekke fram en skolekamerat av Verret som et sannhetsvitne. Han forteller at Durek ikke var fattig, og at alle var sjalu på rikdommen til familien.

Det er lite folkelighet å spore i prinsessens innlegg på Instagram.

I stedet for å hamre løs på Instagram, hvorfor legges ikke innsatsen inn i å reparere forholdet mellom mor og sønn? Kanskje til og med hjelpe henne økonomisk?

Hvorfor har Märtha denne trangen til å angripe pressen, gang på gang, når det skrives noe de er uenige i?

Les også: Tove Taalesen

Kjemper en umulig kamp

Paret forsøker også å fjerne artikler på nettet, og gjennom sin egen podkast og sosiale medier tegner prinsessen et bilde av at alt er pressen sin skyld.

Prinsessen kjemper en umulig kamp.

For det har vært for mange rare og kontroversielle uttalelser fra Durek Verrett som ikke kan bortforklares, som pressen ikke kan få skylden for.

Prinsesse Märtha har selv valgt å være høyprofilert i media. Noe jeg synes er rart siden hun gjentatte ganger forteller om hvor plagsomt det var å være synlig i barndommen.

Hun kunne valgt å bruke utdannelsen sin og arbeidet som fysioterapeut. Hun ville sikkert hatt en velfylt kundeliste, og levd et anonymt liv på beste vestkant.

Hun kunne valgt å fortsette å støtte far og bror i kongegjerningen. Da måtte hun leve på arv og fått betalt for oppdrag hun utførte for kongehuset.

Men prinsesse Märtha vil gjøre det på sin måte.

Da må hun tåle pressens søkelys.

Les også: Nye anklager fra Märtha Louise. Nå svarer Se og Hør

Utnytter pressen

Prinsessen er høysensitiv og tror så mye på engler at hun startet en engleskole. Selvsagt blir det medieoppmerksomhet rundt det.

Det er faktisk litt rart å tro på engler.

Prinsessen mener det er en god idé å være med på en dokumentarserie på TV 2, og inviterer oss alle inn i privatlivet sitt. Vi blir presentert for Maud, Leah og Emma. Slik blir det flere følgere, mer likes og mange kommentarer av – og helt sikkert godt betalte samarbeid på flere i familien.

Og klart det blir skriverier i media.

Prinsessen utnytter media til sin fordel når hun trenger den, og går til fullt angrep når det blir ubehagelig.

Hva gjør dette med kongehuset vårt?

Kongehuset trenger et godt forhold til media for å skape oppmerksomhet rundt de viktige sakene de arbeider med. Det må være fortvilende for kong Harald og kronprins Haakon at prinsesse Märtha stadig er på førstesidene med tull og tøys.

Ja, Märtha er modig. Men etter min mening mangler prinsessen troverdighet og forståelse for hvordan hun kan skade kongehuset.

2024-04-18T20:22:36Z dg43tfdfdgfd