HARALD EIA «MANSPLAINER» ABSOLUTT ALT

Harald Eia «mansplainer» absolutt alt

Vi er helt nødt til å ta en prat om panelet i realityserien «Spillet».

De som har fulgt med på TV 2-suksessen har fått med seg at programmet har en egen kommentator-gjeng bestående av Truls Svendsen, Harald Eia, Victor Sotberg, Alexandra Joner og Cathrine Fossum.

La meg først starte med å hylle TV 2 for dette grepet. Det gir definitivt programmet en helt egen dimensjon at det har et panel som følger med og deler sine tanker og observasjoner.

Men jeg har likevel noe å plukke på.

Hvorfor havner de to kvinnene så i skyggen? Hvorfor må Harald Eia «mansplaine» og idiotforklare absolutt alt som skjer? Har TV 2 klippet det slik – eller er Eia dominerende og kvinnene anonyme?

Ufattelig irriterende

Jeg starter med Eia. Jeg vet han har en stor fanskare og at mange virkelig setter pris på både humoren og kunnskapen hans.

Det er lov (smak og behag, som man sier) – men hvorfor tar han en helt egen rolle i panelet enn alle de andre? Det føles nesten litt som om han er det ene barnet som virkelig ikke har forstått leken og som bare kjører sitt eget løp – til stor frustrasjon for de andre barna.

Eia har hele veien tatt en enorm plass i panelet.

For meg ser det bare ut til at han har skikkelig spisse albuer og selv baner seg vei til å få sagt både det ene og det andre, men det er selvfølgelig fullt mulig at det er TV 2 som har tildelt han en spesifikk rolle/oppgave – og at de så har spissklippet det slik at det fremstår som det gjør nå.

Gode klippere kan lure oss over en lav sko, det skal vi TV-seere være klar over. Ting er altså ikke alltid slik som vi tror/slik som de fremstår.

Uansett:

Jeg synes det er ufattelig irriterende.

Les også: Hvem er din favoritt i panelet?

Huh?

Enten forklarer han noe som er helt fullstendig innlysende – eller så bruker han en eller annen kunnskap han besitter, som er så langt utenfor det som egentlig skjer i serien og det som egentlig engasjerer oss seere (i hvert fall meg), at det er til å bli matt av.

Jeg tror det var allerede i første episode at han for eksempel skulle dra en historie om hvordan Kleopatra den tredje døde (!) – og han er stadig rask til å dra den ene kunnskapen etter den andre opp av hatten sin – ved å si ting som «En grunnleggende psykologisk lov er …»

HUH?: Kleopatra-referansen falt tilsynelatende ikke i smak hos Truls Svendsen og Alexandra joner. Foto: TV 2

Er det for å underholde, eller er det fordi han har et behov for å vise fram hvor kunnskapsrik han er og hvor god han er på mange ulike temaer?

Og jo da, det er selvfølgelig imponerende med all den kunnskapen du besitter, men kjære Harald Eia: Jeg ser på «Spillet» for å bli underholdt. Jeg trenger ingen leksjon fra deg i psykologi, vitenskap, sosiologi, antropologi eller strategi.

Det føles nesten som om den eneste leksjonen han ikke har tatt enda, er innen sex og samliv – men det er nok utelukkende fordi det ikke har blitt helt «Big Brother»-stemning/«Paradise»-stemning inne i «Spillet»-huset (ikke så langt, i hvert fall).

Les også: Maria Ludvigsen

Truls Svendsen er god

Jeg synes de andre deltakerne i panelet gir mye mer av det jeg som seer ønsker meg. Jeg ønsker meg deres akutte reaksjoner, følelser og tanker.

De skal være kikkere som følger med på deltakerne og gir et ytterligere underholdningslag til TV-seerne – de skal analysere, tulle og spekulere.

Det får spesielt Truls Svendsen til.

Alexandra Joner er også god når hun først får plass og slår til – men det er for sjelden at hun får den taletiden hun fortjener.

Det samme gjelder for Cathrine Fossum – hun blir for anonym, nesten bortgjemt. De få gangene hun klinker til (får plass), liker jeg godt det hun har å komme med.

Victor Sotberg sin styrke er de akutte reaksjonene – når vi får se hans ansiktsuttrykk så tilfører det et ekstra lag av følelser og engasjement. Han får blodet til å bruse litt ekstra når spenningen tar oss!

I neste sesong ønsker jeg meg enda mer av dette. Enda mer Truls Svendsen-komikk, og mye mindre mansplaining.

Det håper jeg TV 2 kan tenke på.

PS: Ser du på «Spillet»? Hva synes du om panelet?

PS 2: Og ja, jeg er litt misunnelig på paneldeltakerne. Jeg hadde nok ikke sagt «nei takk», dersom TV 2 spurte meg neste sesong.

2024-04-22T04:38:59Z dg43tfdfdgfd