DE KNUFFER OG DYTTER MäRTHA MOT BRISTEPUNKTET

De knuffer og dytter Märtha mot bristepunktet

En person blir mobbet når han eller hun, gjentatte ganger og over en viss tid, blir utsatt for negative handlinger fra en eller flere personer. Dette er en ganske vanlig definisjon og noe vi lærer fra barnehagestadiet.

Jeg skjemmes til tider over voksne mennesker som skal mobbe og trakassere. For mobbing, trakassering og hersketeknikker forkommer. Og ikke minst løgner for å skape blest (les: selge magasiner og få så mange klikk som overhodet mulig).

En person som er svært opptatt av dette med mobbing, er forfatter og journalist, Ingeborg Senneset.

Hun mener Märtha og Durek boikotter pressen på feil måte.

Feil av Märtha og Durek

Hun skriver på sin instagramkonto: «Kjøp produktene våre, delta på kursene våre, del hverdagen vår, lik postene våre, ja, underhold oss økonomisk og hei oss fram. Men still ikke kritiske spørsmål, be ikke om svar på saklig journalistikk, krev ikke etterrettelighet, kilder eller opplysninger, inviter ikke til debatt, nei, der setter vi strek!»

Les også: Refser Märtha Louise: – Dette er ubegripelig arrogant

Senneset mener at det ikke er riktig av Märtha og Durek å utnytte media for personlig gevinst og samtidig sette grenser for seg selv for å ta vare på sin mentale helse og kjærligheten.

Hun liker heller ikke at Durek har blokkert henne på sosiale medier. «Boikott og blokkering er ikke mediekritikk», skriver hun.

Her har vi altså to mennesker som blir bombardert av pressen og samfunnsdebattanter. De har flere ganger satt spørsmålstegn til media, da spesielt Se og Hør, for negativ vinkling.

Noe som etter min mening er forståelig.

MENER: Kent Robert Akslen mener Märtha bør få en pause fra pressen. Foto: Privat

Hersketeknikk fra sjefredaktøren?

Se og Hørs ansvarlige redaktør, Ulf André Andersen, holder fast ved at de kun betaler for bilder av intervjuobjektene sine.

Kom igjen a, Ulf. Ingen tror på det, ikke engang du. Men det er selvfølgelig gunstig å gjemme seg bak denne «rettigheten».

Han skriver blant annet dette etter Märthas grensesetting: «Dette representerer noe helt nytt og er en dramatisk utvikling. All den tid man sier Märtha er en del av det norske kongehuset er dette et tydelig brudd på samfunnskontrakten mellom kongehuset og pressen og det er en kontrakt som går på at man skal prate sammen. Dette er en løsrivelse av det som binder oss sammen som nasjon.»

Les også: Se og Hør-redaktør etter Märthas utspill: – En dramatisk utvikling

Andersen mener altså at Märtha beter seg uriktig og ødelegger bindeleddet mellom pressen og nasjonen.

Hersketeknikker kan defineres som manipulative praksiser som brukes av en person eller en gruppe (les: Se og Hør) for å kontrollere eller dominere en annen person eller gruppe.

Når et offer ikke vil la en praksis kontrollere og spre løgner om dets liv, så sier vi ofte på individnivå at det er sunn grensesetting. Da er man sterk og applauderer dette.

Men ikke når det gjelder Märtha.

Märtha kutter nå all kontakt med media fram til bryllupet er overstått for å ta vare på sin mentale helse. Dette tiltaket er altså noe Andersen «freser» over.

Lytt til prinsessens ønske

Debattantene og kommentatorene blir trassige når prinsessen vil ta vare på sitt ve og vel.

Hvem tror de at de er? Etter min mening knuffer og dytter de et offer lengre og lengre mot bristepunktet.

Senneset skriver: «Dette er ubegripelig arrogant og langt over grensen til udemokratisk».

Jeg applauderer Senneset sin åpenhet rundt hennes bakgrunn med psykisk helse. Men da burde hun ikke fortsette å presse mennesker som åpent forteller at de vil ta vare på sin mentale helse.

Senneset skriver «Lenge leve kjærligheten», men som jeg oppfatter det, så kaster hun bensin på bålet og skaper rom for det motsatte av hva Märtha trenger.

Kjære Ingeborg. Jeg forstår at du bidrar til debatt med krasse meninger, som igjen gir engasjement, som igjen tiltrekker oppmerksomhet og blest. Men i dette tilfelle bør Märthas ønske etterkommes. I månedene før bryllupet bør folk klare å holde seg for gode til å fortsette til å skape unødvendig motstand mot prinsessen.

Eksorsisme hos Se og Hør

Senest i dag sto jeg i kassa på Kiwi og reflekterte over pressens ammunisjon mot Märtha og Durek og der i butikkhyllen lyste en tittel fra Se og Hør mot meg. «Planene for bryllupet er avslørt».

Nåde den som forsøker å holde gifteplanene sine for seg selv når dette magasinet eksisterer. Da må det graves, etterforskes og spre det ut til folket.

Kjære Ingeborg Senneset, bruk gjerne din skarpe gullpenn til å ytre dine meninger, men la nå blekket omhandle andre temaer i denne lille tiden Märtha ønsker seg pause.

Kjære Ulf Andersen, du kan gjerne frese, pese og blåse på korthus som faller, men deres vinkling om det forlovede paret er gått ut på dato. Det blir en sur ettersmak. Velg dine kamper med omhu.

De to ovennevnte stiller et massivt spørsmålstegn over Durek Verrett sine alternative metoder.

Selv tror jeg at det kan være gunstig og ringe en prest for å utføre en eksorsisme i Se og Hør sine lokaler. For der er det en besettelse.

2024-04-23T04:57:14Z dg43tfdfdgfd