ACE OF BASE REMIKSER GAMLE KJENNINGER

Det er snakk om «Happy nation», tittellåten fra debutplaten i 1992, som er blitt den svenske 90-tallspopgruppens mest strømmede låt. Årsaken er at den brukes til antikorrupsjonsvideoer på Tiktok, ifølge SVT.

– Den spilles like mye som «The Sign» og «All That She Wants» til sammen. Låten handler om at vi skal bekjempe korrupsjon. At ungdommer har plukket den opp nå, er fascinerende, sier Ulf Ekberg.

Dermed har Ace of Base fått et nytt publikum, 37 år etter starten, og planlegger å slippe remikser av «Happy Nation» og «The Sign» til sommeren.

1. mai hadde dokumentarserien «Ace of Base – All That She Wants» premiere på Viaplay. Den skildrer gruppens suksess og indre stridigheter. Serien består dels av nye intervjuer med bandmedlemmene Ulf Ekberg og Jenny Berggren, en også private opptak fra 90-tallet.

– Man kunne kanskje sett for seg fenomenet Ace of Base kun er en glatt suksesshistorie. Bak fasaden oppdaget jeg en historie om søskenkjærlighet, drømmer og vennskap, men også om bitterhet, sjalusi og mistanke, uttalte dokumentarens regissør Jens Von Reis da serieplanene ble offentliggjort. 

Ace of Base har solgt nær 50 millioner plater siden de først dukket opp på hitlistene på tidlig 1990-tall, og debutplaten «Happy Nation/The Sign» er ifølge Guinness den bestselgende debuten noensinne.

(©NTB)

2024-05-02T09:08:23Z dg43tfdfdgfd