NRK: TRE PåGREPET ETTER å HA FULGT ETTER SYLVI LISTHAUG

NRK: Tre pågrepet etter å ha fulgt etter Sylvi Listhaug

Nå har PST pågrepet de tre aktivistene, skriver NRK.

De tre aktivistene har forsvarere fra Elden Advokatfirma.

– Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) gikk i dag til pågripelse og ransaking hos aktivistene. De tre er siktet for hensynsløs adferd og for å ha voldt fare for en stortingsrepresentants virke i Oslo sentrum i mars. Ingen av aktivistene erkjenner straffeskyld etter siktelsen, og samtlige ble løslatt etter avhør, skriver advokatfirmaet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Listhaug fotfulgt – PST starter etterforskning

Videre mener advokatfirmaet at en koordinert aksjon mot tre fredsaktivister fremstår som en unødvendig overdramatisering fra PST sin side.

– Samtlige har etter pågripelsen samarbeidet og forklart seg for politiet, noe de også ville ha gjort uten en dramatisk pågripelse, sier advokat John Christian Elden, som forsvarer den ene aktivisten.

Ifølge pressemeldingen så mener aktivistene at de kun har benyttet seg av sin ytringsfrihet til å gi uttrykk for sine meninger overfor en fremtredende stortingspolitiker, og at de verken har hindret henne, truet henne eller på annen måte vært hensynsløse.

– PSTs tilnærming til saken fremstår som lite forenlig med ytringsfrihet og grunnleggende demokratiske menneskerettigheter, skriver advokatfirmaet videre.

2024-04-23T15:56:15Z dg43tfdfdgfd