KIRSTI BRUKER FøRERHUND - BLE KJøRT NED AV SYKLIST

Kirsti bruker førerhund - ble kjørt ned av syklist

Kirsti Holbæk-Hansen var ute på tur med førerhunden Tempo, da hun ble kjørt ned av en syklist høsten 2023. Det skriver Norges Blindeforbund i en pressemelding.

– Smellet var så hardt at jeg falt bakover og dundra hodet i asfalten. Jeg hadde en intens smerte og var kvalm. Også var jeg skrekkelig redd, forteller Holbæk-Hanssen.

Ulykken førte til at Holbæk-Hansen fikk hjernerystelse. Et halvt år etter ulykken sliter hun fortsatt med ettervirkninger, både fysisk og psykisk.

Seks av ti har hatt problemer med syklister

24. april er det Førerhundens dag. I den anledning vil Blindeforbundet minne om viktigheten av jobben førerhunden gjør, og om hvor viktig det er at folk tar hensyn til den når den jobber. I Norge er det rundt 300 førerhundbrukere.

En undersøkelse gjort av Respons, viser at totalt 6 av 10 førerhundbrukere har opplevd å bli nesten påkjørt eller påkjørt av en (el)-sparkesykkel eller (el)-sykkel, mens de har vært ute med førerhunden. Kirsti er derfor ikke alene om en slik ulykke.

Flesteparten sier at de har blitt sneiet av en sparkesykkel.

– Undersøkelsen viser at sykler og el-sparkesykler er et stort problem for førerhundbrukerne våre. Det er urovekkende at 6 av 10 har hatt slike ubehagelige og farlige opplevelser, forteller Tommy Henriksen, daglig leder ved Norges Blindeforbunds førerhundskole.

UROVEKKENDE: Tommy Henriksen, daglig leder ved Norges Blindeforbunds førerhundskole synes det er urovekkende at 6 av 10 førerhundbrukere har hatt ubehagelige og farlige opplevelser. Foto: Privat

Får traumebehandling

I pressemeldingen skriver Norges Blindeforbund at Holbæk-Hansen har det litt bedre. Likevel påvirker ulykken fortsatt hverdagen hennes.

Holbæk-Hansen tør bare å gå 100 meter utenfor blokka der hun bor i Ski. Hunden måtte få ny trening, og selv går Holbæk-Hansen til traumebehandling for å bearbeide opplevelsen.

2024-04-23T18:51:42Z dg43tfdfdgfd