DETTE HASJ-SPøRSMåLET VIL IKKE ERNA SOLBERG SVARE På

Dette hasj-spørsmålet vil ikke Erna Solberg svare på

Tirsdag innrømmet Fpu-leder Simen Velle en tidligere narkotikadom, der han to ganger ble tatt av politiet, der han ble dømt for oppbevaring av rundt 100 gram hasj. Han fortalte også at han hadde brukt kokain to ganger.

Siden har mange vært ute og støttet politikeren som jobber for plass på Stortinget. Samtidig er Høyre-leder Erna Solberg ute med en aldri så liten pekefinger.

– I hans tilfelle er volumet såpass stort, at det gjør det til en alvorlig sak. Samtidig er jeg veldig tilhenger av at når man har tatt sin straff, så har man tatt sin straff og fortjener en ny sjanse. Det er mange som har gjort dumme ting i ungdomstiden, sier Solberg til VG.

Hun mener Velle-dommen ikke ville blitt akseptert i Høyre.

– Dersom en sittende ungdomspartileder ble tatt med 100 gram hasj og dømt, ville han nok måttet gå av, sier hun.

ÅPNET OPP: Simen Velle innrømmet narkotikabruk og dom i VG-intervju tirsdag. Foto: Werner Juvik

Den tidligere statsministeren får så spørsmål fra avisen om hun har prøvd hasj eller andre ulovlige rusmidler:

– Det har jeg av prinsipp aldri svart på, svarer Høyre-lederen.

Solberg sier videre at Høyre ikke vil legalisere hasj og cannabis. De vil imidlertid få på plass en rusreform der rusmisbrukere med små brukerdoser skal få hjelp og oppfølging i stedet for straff.

I Velle-dommen som Nettavisen har tilgang til, står det at Fpu-lederen ble innkalt til avhør etter at politiet beslagla 100 gram cannabis som han og to andre hadde skaffet seg. Totalt sett skal de tre ha betalt mellom 11.000 og 12.000 kroner for stoffet.

«Han valgte der og da å si at det ikke var ham, og at han ikke hadde kjennskap til hvem som eide stoffet», heter det i dommen, som også understreker at Velle senere trakk dette tilbake i et nytt avhør.

Se dommen her: Sensitive opplysninger er sladdet.

Velle ønsket ikke å kommentere Nettavisens opplysninger tirsdag.

2024-04-30T18:14:15Z dg43tfdfdgfd