DETTE ER DE NOMINERTE TIL SHABANA REHMANS MINNEPRIS

Dette er de nominerte til Shabana Rehmans minnepris

– Vi fikk inn mange gode forslag fra Nettavisens lesere, sier juryleder Anine Kierulf til Nettavisen. Sammen med resten av juryen har hun gått gjennom en lang liste med kandidater, og har kommet til følgende tre nominerte:

  • Politijurist Terje Bjøranger og politioverbetjent Gunnar Valentin Svensson for boken «Æresrelatert kriminalitet»
  • Arin Soltanpanah, Sepideh Sanati, Soshiant Forouzkoohi og Ilyada Tuncar for podkasten «Hør'a»

  • Programleder Noman Mubashir for programserien «Lett å hate» på NRK

Les mer om begrunnelsene i faktaboksen:

Les også: Dette er de nominerte til Shabana Rehmans minnepris i 2024

– Det har åpenbart vært et stort engasjement rundt prisen, og nettopp det er noe av poenget med den. Det er alltid vanskelig å velge hvem som skal bli nominert, men vi sitter nå igjen med tre fantastiske kandidater, sier Kierulf

Les også:

Les også: Slår på stortromma med Shabana-prisfest

ÅRETS JURY: Dette er juryen som skal kåre vinneren av Shabana Rehmans minnepris i år. Fra venstre Shakeel Rehman, Erik Stephansen, Sissel Benneche Osvold, Zahid Ali, Anine Kierulf og Sarah Gaulin. Foto: Henrik Wiese-Hansen (Nettavisen)

Hun er særlig fornøyd med at juryen har funnet fram til tre priskandidater som hver på sitt vis representerer ulike sider av det Shabana Rehman stod for.

Les også: Hvem mener du bør vinne Shabana Rehmans minnepris?

– Det er helt umulig å finne noen som dekker henne fullt ut. Shabana var en unik person, mener Kierulf.

Jurylederen jobber til daglig ved Insititutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo, og er regnet som en av Norges fremste eksperter på ytringsfrihet.

Prisen offentliggjøres og deles ut på Carls i Oslo den 15. mai.

– De som møter opp der kan vente seg at vi har funnet en verdig vinner. Hvis de er enige med juryen er det fint, men hvis de er uenige er også det fint. Ingenting er bedre enn debatt rundt de mange viktige sakene Shabana stod for, mener Kierulf.

I tillegg til å «virke i Shabanas ånd» står det i statuttene at prisen skal gå til personer som «har stått på barrikadene for en viktig sak, og som slik har bidratt til å styrke individets frihet og øke takhøyden for fri meningsutveksling og konstruktiv uenighet i samfunnet.»

Les også: Shabana Rehmans minnepris

Slik blir kvelden

Før selve prisutdelingen blir det politisk debatt. Den første blir om skam- og æreskultur. Debattleder blir Hilde Sandvik, tidligere kulturredaktør i Bergens Tidende, nå kjent fra det skandinaviske talkshowet «Norsken, svensken og dansken». Deltakere i debatten blir offentliggjort senere.

Andre debatt blir om mannsrollen, og her spør debattleder Henrik Heldahl om det finnes andre viktige temaer for unge menn enn at de ikke får pult.

Les mer om arrangementet og billetter her

FpU-leder Simen Velle har allerede meldt sin ankomst for å fortsette diskusjonen han startet, og debatten blir særlig aktuell siden mannsrolleutvalget kom med sin rapport i slutten av april. Heldahl er politisk journalist i Nettavisen, og leder også den årlige Ungdomspartilederdebaten i Arendal.

Etter debattene står selve prisen i fokus, og til å dele ut den ærefulle prisen har juryen i år fått stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap).

Deretter blir det musikalsk avslutning med Tuva Syvertsen og Erik Sollid fra Valkyrien Allstars.

2024-05-02T07:25:21Z dg43tfdfdgfd